Nikola Tesla (1856-1943)

Nikola Tesla a fost un inventator american de origine sârbă, cunoscut pentru dezvoltarea sistemelor electrice de curent alternativ. De asemenea a adus contribuții extraordinare în domeniile electromagnetismului și comunicațiilor radio fără fir. A fost un copil minune și poseda o memorie excepțională împreună cu o viziune futurista asupra omenirii. Era un inginer electric și mecanic ale cărui descoperiri include motorul electric modern, transmisia energiei fără fir, tehnologia laserului și radarului, prima iluminație cu neon și fluorescență, precum și dispozitivul Tesla (mult utilizat în echipamentele electronice, de radio și televiziune).

In ciuda marilor sale invenții viața i-a fost umbrită în mare parte de sărăcie pentru era un prost afacerist. Nu știa să-și gestioneze banii și nu a avut cui sa-și lase moștenirea deoarece nu a avut relații sentimentale. Deși prietenii îl considerau generos și politicos, avea puține interacțiuni cu aceștia datorită rutinei sale zilnice rigide. Toată viață a fost un singuratic și a murit sărac fără laudele care i-au fost adresate postum. A fost fără îndoială unul dintre cei mai mari inventatori ai secolului 20 ale cărui descoperiri în electricitate au fost cu mult înaintea timpurilor și continuă sa influențeze chiar și tehnologia zilelor noastre.

Nu cred că există vreo încântare mai mare decât cea simțită de un inventator când vede cum creația minții sale se îndreaptă spre succes … această emoție îl face să uite de mâncare, somn, prieteni, iubire, orice.
Cândva în viitorul nu prea îndepărtat va fi posibil ca o imagine formată în gând să fie proiectată pe un ecran și să fie privită de oriunde. Perfecțiunea acestui mod de citire a gândurilor va crea o revoluție de îmbunătățire a tuturor relațiilor noastre sociale.
Stiința modernă declară că soarele e trecutul, pământul este prezentul și luna este viitorul. Provenim dintr-o masă incandescentă și ne vom întoarce într-o masă înghețată. Legile naturii sunt nemiloase și suntem atrași rapid și irezistibil către pieire.
Nu există conflict între idealul religiei și idealul științei, dar știința este opusă dogmelor teologice pentru că se bazează pe fapte. Pentru mine universul este pur și simplu o imensă mașină care nu a fost niciodată creată și nu se va opri nicicând. Ființa umană nu este o excepție de la ordinea naturală. Omul, ca și universul, este o mașină.

Image result for movie    Inventiile lui Nikola Tesla