Ziua șefului

Avertizare:  Există oameni în lumea asta care sărbătoresc cu adevărat Ziua șefului.  Pe bune!?

 “Ziua șefului cunoscută și cu denumirea de Ziua Națională a șefului este un prilej pentru angajați să-și exprime aprecierea pentru șefi.  In Statele Unite se sărbătorește în fiecare an pe data de 16 octombrie sau într-o zi lucrătoare apropiată.

 Ziua șefului este dedicată tuturor șefilor și oferă posibilitatea îmbunătățirii relației dintre șefi și subalterni.  Mulți dedică șefilor această zi din diverse motive cum ar fi sprijinirea carierei.  Sărbătoarea oferă angajaților prilejul să aprecieze pe cei aflați în poziții de conducere.

 In această zi unii oferă șefilor felicitări, certificate de valoare și flori. Sărbătoarea devine din ce în ce mai populară stârnind atât reacții pozitive cât și critici. 

 Popularitatea evenimentului sporește și în afara Statelor Unite în țări precum Australia, India și Africa de Sud.”

 Sursă: http://www.timeanddate.com/holidays/us/boss-day

 Serios acum: vă puteți imagina cum se sărbătorește această zi binecuvântată de către șefi și subalternii lor neîndoios recunoscători?  Puteți să-i vedeți pe subalterni cum se năpustesc să se alinieze la coadă în fața biroului șefului pentru a se îmbarca de urgență în atmosfera de sărbătoare și a oferi cadouri?  Puteți să le vedeți fețele zâmbitoare ale șefului și subalternilor săi implicați în ceremonia  sentimentală de predare-primire a cadourilor?  Puteți să va dați seama cine e sincer și cine falsează?

Vă rog să nu mă întrebați dacă există Sărbătoarea Subalternului!  Ar trebui să știți deja că viața nu e fair.  Egalitatea de tratament între șefi și subalterni poate o fi un capitol din vreo carte de povești deoarece cu siguranță nu este vreo secțiune din manualul angajatului.

Si nu mă pot abține să nu mă mir: cât din această sărbătoare este serioasă?  Ce înseamnă de fapt “aprecierea importanței pozițiilor de conducere”?  Sau poate sărbătoarea are de fapt ca scop un subtil îndemn adresat șefilor de a fi favorabili subalternilor în materie de promovări, prime sau măcar felicitări adresate verbal?

Altă întrebare: oare faimoasa evaluare 360 grade nu e de fapt considerată a fi sinceră sau relevantă la stabilirea exactă a percepției subalternilor vis-à-vis de șeful lor?  Oare o fi cineva pe undeva încrezător în posibilitatea ca această sărbătoare să îmbunătățească ca prin magie “relația dintre șefi și subalterni”?

Vă las acum posibilitatea de a vă adăuga întrebările și/sau comentariile la adresa acestei sărbători care va fi fără îndoială îmbrățișată de un număr în creștere de manageri dornici să se bucure de “pozițiile de conducere”.

Petrecere Plăcută!