Ghid

Trăim în România și fiecare din noi simte sau resimte acest lucru. Certitudinea că este într-adevăr o “€œțară a tuturor posibilităților” – bune și rele. Sentimentul de înlănțuire într-o țară care nu oferă sprijin sau oportunități. Frustrarea că, în ciuda frumuseții și zestrei naturale (oameni și locuri), România este o țară a dificultății, neîncrederii, anormalului, zloatei și mediocrității. Mândria că unii români sunt apreciați, respectați și onorați cu multe premii și recunoașteri în străinătate.

Împărtășesc toate aceste sentimente în diverse ocazii. Dar nu mi se pare destul de onorant să rămân doar o sentimentală. Și am încercat (și reușit) acțiunea.

În cadrul Fundației Romanian Business Leaders mi-am adus și eu, pe lângă mulți alți oameni interesanți, valoroși și animați de aceleași scopuri luminoase, contribuția la o cărămidă a viitorului României. Destinatarul proiectului: antreprenorul român ce se luptă înverșunat fie cu propriile îndoieli fie cu asprimea mediului economic.

Un grup select de antreprenori sau manageri redutabili și respectabili s-au așezat împreună la masă de lucru și au distilat din propria experiență sfaturi perfect aplicabile și adaptate realităților românești actuale. Cu multă bunăvoință și deschidere și-au asumat rolul neobișnuit de autori și critici.

Alții au contribuit prin experiență și expertiză lor în editarea și promovarea acestui bulgăre de valoare pentru a-l expedia și disemina către antreprenorii actuali sau potențiali.

Eu una m-am concentrat pe zona motivației a€“ acel resort nevăzut dar extrem de puternic al faptelor noastre. Motivația ne ține în funcțiune când toate în jurul nostru ne sunt potrivnice. Fără o voința și acțiune neabătută, visele noastre de a deveni bogatași plictisiți de bunăstare rămân niște fantome dătătoare de beție sau de mahmureală.

Sunt încântată și onorata că am avut și folosit șansa de a fi de ajutor altora a€“ pentru propria lor bunăstare și implicit a comunității de milioane a acestei țări.

PS De vreți să citiți sau aplicați Ghidul Practic pentru Antreprenori, iată linkul:

http://www.universuljuridic.ro/-colectiv/ghid-practic-pentru-antreprenori.html