Ce-ar fi … dacă ne-am angaja managerii?

Să ne imaginăm că ați ajuns într-un tărâm magic unde subordonații își selectează managerii în opoziție cu maniera “normală, neplăcută sau chiar dureroasă” obișnuită în viețile noastre profesionale …

Ca un coach vă voi pune câteva întrebări și apoi vă voi lăsa la dispoziție timp și spațiu pentru a vă completa răspunsurile :)

Cum ar arăta anunțul de angajare?  Unde ar fi postat?  V-ar conveni să atrageți candidați din toată lumea (pentru diversitate culturală) sau doar băștinași?  Ați specifica sexul sau ați lăsa această opțiune deschisă?  Ar fi impusă o anumită limită de vârstă – nu mai mult/puțin de un anumit număr de ani?  Ați dori să vedeți poza candidaților sau nu vă pasă prea mult de aspectul fizic?

Îmi dau seama că imaginația voastră a luat-o deja razna când v-ați amintit de propriile voastre experiențe de recrutare… Aproape că simt amărăciunea frustrărilor voastre atunci când ați fost respinși pentru vreunul din motivele de mai sus .. În orice caz să nu ne lăsăm influențați în acest proces serios de recrutare a propriului vostru manager.

Pe partea profesională care cerințe ar fi eliminatorii, necesare sau pur și simplu dezirabile?  Experiența dintr-o anume industrie sau companie ar fi decisivă sau ați prefera deschiderea unui outsider?  Expertiza tehnică ar conta mai mult decât cea de management?

Nu am terminat încă.  Ce facem cu competențele interpersonale?  Cât de mult v-ar păsa dacă potențialul vostru manager ar ști să vorbească, să se comporte și să-și susțină echipa?  Talentele de negociere și soluționare a conflictelor ar fi mai importante decât etica și corectitudinea?  Cum ați nota aptitudinile de fermitate și prioritizare?

Obositor exercițiu, nu?  Acum treziți-vă încet.  Vă las să vă trageți concluziile și luați aminte că acestea pot fi foarte utile nu numai în tărâmul de basm ci și în interacțiunile zilnice cu managerii – aceia care v-au recrutat.

O scurtă observație pe marginea acestui coaching de grup virtual:

În capul listei de cerințe v-aș sugera să lăsați loc pentru patru caracteristici cheie – respect, încredere, viziune și leadership.  După părerea mea, acestea pot și fac diferența.