10 pentru Mentoring

Deși poate părea o noțiune recentă și exclusiv legată de business, nevoia de mentori apare în cazul celor mai mulți dintre noi devreme în viață. Începând cu primul învățător și continuând cu alte figuri de sprijinul cărora beneficiem de-a lungul vieții, poziționarea noastră ca ucenici ai vieții se menține pe o lungă perioadă de vreme.

Benjamin Franklin spunea:  “Spune-mi și voi uita, învață-mă și s-ar putea să țin minte, implică-mă și voi învăța”.  Mentoring-ul este construit pe această implicare activă intr-o relație cursivă, de natură atât profesională cât și personală, alimentată de dialog, învățare mutuală și provocările pe care le adresează (profesionale sau de ordin personal).

Relația de mentoring axată pe business produce un set amplu de schimbări pozitive valabile pentru ambii participanți, iar dintre acestea cele mai importante 10 efecte benefice sunt:

 1.       Sfaturile – Cel mai mare beneficiu al mentoratului este posibilitatea de a apela la cineva pentru sfaturi și răspunsuri la întrebările specifice.  Probabil că antreprenorii obțin uneori mai multe sfaturi decât își doresc de la membrii familiei, prieteni și vecini.  Deși aceste sfaturi pot fi valoroase, mentorul te poate ajuta să selectezi ce anume sfaturi vei aplica și va putea să te călăuzească în rezolvarea unor probleme mai complicate pentru care experiența si cunoștințele prietenilor sau rudelor nu mai sunt suficiente.

2.       Schimbarea perspectivei – Mentorii te pot ajuta să privești problemele și situațiile într-o manieră nouă.  De exemplu, mentorul poate să  îți ofere perspectiva clienților, investitorilor, furnizorilor sau oficialităților și astfel să îți completeze viziunea despre afaceri în ansamblul și complexitatea lor.

3.       Focusul pe persoană – Mentorii nu sunt consultanți al căror unic interes constă în profitabilitatea afacerii.  Mentorii te ajută să îți dezvolți abilitățile personale de management aplicativ și general valabil.

4.       Detensionarea – Stresul și frustrarea rezultate din conducerea unei afaceri trebuie uneori să fie împărtășite cu cineva de încredere.  Acest lucru nu se poate întâmpla cu partenerii, angajații sau clienții fără a risca instabilitatea afacerii.  Împreună cu mentorul poți să depistezi sursa frustrării și apoi să soluționezi problema.

5.       Noi șanse de succes – Mentorii te pot pune în legătură cu persoane care îți pot influența in mod favorabil obținerea succesului.  Cu cât cunoști mai mulți oameni cu atât cresc șansele tale de a cunoaște persoane care îți pot netezi sau scurta drumul către soluții.

6.       Metode și strategii – Pe lângă sfaturi și modalități de îmbunătățire a abilităților de management, mentorii îți pot oferi o colecție virtuală de metode și strategii testate de aceștia, resurse la care apoi poți apela oricând.

7.       Parteneriat pe termen lung – Uneori relația dintre mentor și antreprenor este de scurtă durată, dar dacă “chimia” interpersonală este puternică e foarte posibil ca această relație să continue indefinit.  Această relație îți va oferi consecvența parcursului și accesul continuu la resursele mentorului.

8.       Increderea – Doar simplul fapt că beneficiezi de sprijinul unui mentor îți poate spori încrederea în sine în fața unor situații dificile.  Experiențele cumulate, votul de încredere pe care mentorul ți-l acordă și existența unui evaluator dedicat obiectivelor tale, ce-ți poate arăta și demonstra constructiv alternative pentru punctele tale slabe lărgesc zona ta de comfort și reduc eventuala frică de eșec.  Această analiză prietenoasă îți va mări sentimentul reușitei indiferent de situație. 

9.       Infuzia de curaj – Începutul unei afaceri este dificil cu multe obstacole.  Majoritatea antreprenorilor trece prin aceleași feluri de probleme.  Împărtășirea experiențelor similare te va înarma mai bine în lupta contra dificultăților -€“ mai ales știind că ele pot fi și au fost surmontate de alții. 

În ciuda aparentului dezechilibru dintre beneficiile părților implicate în relația de mentoring aceasta este benefică și pentru mentori:

10.     Inspirația – Mentorii pot fi interesați de ideile, contactele, abordările și strategiile altor antreprenori chiar dacă sunt la început de drum.  Creativitatea, inovația și utilizarea unor noi tehnologii de către antreprenorii începători pot constitui un mare rezervor de inspirație mentorilor dornici să evalueze noi posibilități și abordări pentru propria afacere.

 

QED: Mentoring-ul profesionist este o carte câștigătoare pentru toți – inclusiv societatea în ansamblu.